Dragon Capital придбав бізнес-парк Horizon Park Business Center у Києві

31.10.2018
Компанія UCPIH Ltd, що входить в групу компаній Dragon Capital, завершила угоду з придбання в АТ «Укрсоцбанк» бізнес-парку Horizon Park Business Center (м. Київ) площею 69 030 кв.м.

Вартість угоди не розкривається.

До складу комплексу входять дві офісні вежі класу «А» висотою 18 і 19 поверхів та 3-поверхова будівля, що з’єднує їх, за адресою вул. Амосова 12, а також 5-поверхова офісна будівля класу «B» за адресою вул. Миколи Грінченка, 4-В. У найбільший в Києві бізнес-парк також входить наземний, підземний та багаторівневий паркінг на понад 1100 м/м, а також широкий перелік об’єктів соціальної інфраструктури.

«Ми дуже раді оголосити про завершення найбільшої угоди на ринку офісної нерухомості України за останні десять років, над якою наша команда працювала з кінця 2015 р. Разом із купівлею на початку жовтня фасадної будівлі площею 7 382 кв.м по вул. Миколи Грінченка, 4-Б, ця угода дозволила нам консолідувати Horizon Park Business Center в його початковому вигляді – з 5-ма офісними будівлями загальною площею 76 412 кв.м, розташованими на ділянці площею понад 5.1 га в центральній частині Києва», – коментує Володимир Тимочко, керуючий директор з прямих інвестицій Dragon Capital.

«Horizon Park Business Center стане сьомим та найбільшим об’єктом в нашому портфелі офісної нерухомості, який ми сформували за останній рік, збільшивши вдвічі його розмір – до 160 тис.кв.м. Ми вважаємо, що зростання попиту на офісні приміщення на фоні відновлення ділової активності в країні та поступове зниження вакантності робить цей сектор нерухомості інвестиційно привабливим в перспективі 3-5 років, — говорить Томаш Фіала, генеральний директор Dragon Capital. — Загалом з 2016 р. Dragon Capital разом зі своїми європейськими та американськими партнерами проінвестували в нерухомість України вже 400 млн. дол. Наші майбутні інвестиційні плани будуть суттєво залежати від темпу реформ в Україні і в першу чергу – у сфері правосуддя та правоохоронної діяльності».

«Ця угода підтверджує успішність стратегії, яку вибрала команда банку по даному об'єкту. Завдяки професійності команди ми не лише консолідували унікальний об'єкт і зберегли співпрацю з ключовими орендарями бізнес-парку, а й успішно підготували об'єкт до продажу. Угода стала знаковою для ринку офісної нерухомості та найбільшою операцією з продажу нерухомості в історії банківської системи. Подібні угоди допомагають банкам зменшити навантаження непрофільних активів на баланс та залучити додаткові ресурси для розвитку ключових бізнес-напрямів і нарощування обсягів кредитування населення і реального сектора економіки», – упевнений Іван Світек, голова правління Укрсоцбанку.

Про Dragon Capital

Dragon Capital — одна з найбільших груп компаній в Україні, яка працює у сфері прямих інвестицій та фінансових послуг, надаючи повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних та приватних клієнтів. Компанія була заснована у 2000 році у Києві та має успішний 18-річний досвід прямих інвестицій в Україні.

Про UCPIH Ltd

UCPIH Ltd (Ukrainian Commercial Property Investment Holding) — це інвестиційний холдинг, що входить до групи Dragon Capital і спеціалізується на інвестиціях в комерційну нерухомість. Мажоритарним акціонером холдингу є Dragon Capital Investments Limited.

Про Укрсоцбанк

Укрсоцбанк – один з найбільших універсальних банків України, що працює на локальному ринку з 1990 року та пропонує повний спектр сучасних фінансових послуг як фізичним, так і юридичним особам. Укрсоцбанк разом з Альфа-Банком Україна входять до міжнародної банківської групи ABH Holdings S.A. зі штаб-квартирою у Люксембурзі.