Dragon Capital залучив $208 млн. у новий фонд для інвестицій в нерухомість

18.05.2007

Лістинг фонду в Лондоні стане найбільшим українським IPO

Kиїв, 18 травня 2007 р. – Інвестиційна компанія Dragon Capital завершила формування інвестиційного фонду Dragon-Ukrainian Properties & Development обсягом $208 млн. з метою інвестування в проекти комерційної та житлової нерухомості в Україні. Акціонерами Dragon-Ukrainian Properties & Development стали провідні світові інвестиційні банки та фонди.
Акції фонду, створеного у лютому 2007 р., отримають лістинг на альтернативній площадці Лондонської фондової біржі (AIM) та почнуть торгуватися з 1 червня.
«Розміщення акцій Dragon-Ukrainian Properties & Development стане найбільшим українським IPO з ринковою капіталізацією понад $200 млн.», - заявив керуючий директор Dragon Capital Томаш Фіала. «Ринок нерухомості України бурхливо зростає, і проекти фонду забезпечать привабливий рівень доходності для акціонерів», - додав він.
Dragon-Ukrainian Properties & Development інвестуватиме в першу чергу у проекти торгівельної, офісної, складської та готельної нерухомості у Києві та Київській області, а також в крупних регіональних центрах з населенням понад 700 тисяч чоловік. Також розглядаються альтернативні варіанти інвестицій, зокрема в придбання земельних ділянок з подальшим будівництвом житла.

Про Dragon Capital
Dragon Capital - провідна інвестиційна компанія України, що надає повний комплекс послуг з брокерського обслуговування, інвестиційно-банківського супроводу та управління активами інституційним, корпоративним та приватним клієнтам. Dragon Capital є найбільшим брокером на вітчизняному ринку акцій з часткою ринку близько 30%. У 2006 р. інвестиційно-банківський підрозділ Dragon Capital провів IPO і приватні розміщення акцій 12 українських компаній і банків на суму близько $450 млн. і допоміг залучити боргове фінансування у розмірі $300 млн. Зараз в офісах Dragon Capital у Києві та Празі працюють понад 70 чоловік. Міжнародний фінансовий журнал Euromoney визнавав Dragon Capital кращою інвестиційною компанією України у 2002, 2004, 2005 і 2006 рр. Інтернет-адреса Dragon Capital – www.dragon-capital.ua.