Dragon Capital продає «Чумак» компанії Delta Wilmar

27.05.2019
Dragon Capital оголошує про продаж всієї своєї частки в компанії «Чумак», провідного українського виробника продуктів харчування, компанії Delta Wilmar - українській філії Wilmar International, однієї з найбільших агропромислових компаній в Азії.

Томаш Фіала, генеральний директор Dragon Capital, зазначив: «Ми раді оголосити про успішний вихід із нашої інвестиції в «Чумак». Було дуже приємно підтримувати такий чудовий бізнес та команду менеджерів протягом останніх 10 років».

«Чумак» - один з найдорожчих споживчих брендів в Україні. В компанії працюють видатні люди, вона має найсучасніше виробництво і високотехнологічні процеси, і нам було дуже приємно посприяти цьому», - додав Андрій Носок, керуючий директор напрямку прямих інвестицій Dragon Capital.

Костянтин Шевченко, генеральний директор компанії Чумак, заявив: «Я хотів би подякувати Dragon Capital за їх проактивну керівну роль та підтримку в якості нашого акціонера. Ми багато отримали завдяки досвіду та експертизі Dragon Capital. Нам вдалося здобути та зміцнити провідні ринкові позиції і розширити горизонти нашого бізнесу. Ми також вітаємо нашого нового інвестора і з ентузіазмом стаємо частиною групи компаній Wilmar, оскільки це повинно відкрити нові глобальні можливості для нас».

Генеральний директор Delta Wilmar Юрій Голянич: «Чумак» є провідним виробником продуктів харчування з культовим брендом і доступом до кожної української сім’ї. Це ідеально відповідає стратегії нашої групи, яка передбачає подальшу інтеграцію в харчову промисловість з високою доданою вартістю. Ми раді вітати колектив «Чумака» в родині Delta Wilmar».

Про «Чумак»
«Чумак» - один з найбільш визнаних виробників харчової продукції в Україні, що виробляє кетчупи, майонез, томатну пасту, соуси та макаронні вироби. Компанія заснована в 1996 році шведськими бізнесменами в Каховці (Херсонська область) та сьогодні є одним з найбільших переробників томатів в СНД з річною потужністю переробки до 100 000 тонн. Бренд «Чумак» постійно входить до рейтингу провідних та найдорожчих в Україні.

Про Dragon Capital

Dragon Capital — одна з найбільших груп компаній в Україні, яка працює у сфері прямих інвестицій та фінансових послуг, надаючи повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних та приватних клієнтів. Компанія була заснована у 2000 році у Києві та має успішний 19-річний досвід прямих інвестицій в Україні.

Про Wilmar International

Wilmar International Limited заснована в 1991 році зі штаб-квартирою в Сингапурі та сьогодні є провідною азіатською агропромисловою групою. Wilmar є однєю з найбільших за ринковою капіталізацією компаній серед тих, що торгуються на Сингапурській фондовій біржі. Діяльність компанії включає виробництво пальмової олії, переробку олійних культур, рафінацію харчових олій, рафінацію цукру, виробництво споживчих товарів, спеціальних жирів, олеохімікатів, біодизелю та добрив, а також борошно- і рисомельне виробництво. Група має понад 500 заводів і широку дистриб'юторську мережу, що охоплює Китай, Індію, Індонезію та близько 50 інших країн і регіонів. В компаніях групи працюють близько 90 000 людей різних національностей. В Україні група працює з 2004 року через Delta Wilmar, яке є спільним підприємством Wilmar International Ltd та Delta Exports Pte Ltd, Сингапур.